TT-CIRCUIT ASSEN

Het beroemde TT-Circuit Assen, ook wel het Circuit van Drenthe genoemd, is een circuit dat gebruikt wordt voor onder meer de TT Assen, WK Superbike en het Brits kampioenschap Superbike. DE TT VAN ASSEN vindt elk jaar plaats in het laatste weekend van juni. De TT is de enige grand prix ter wereld die onafgebroken op de kalender staat. Sinds 1925 wordt in Assen op het hoogst mondiale niveau gereden. Alle kampioenen reden en wonnen op de Drentse hei. De TT meemaken is een onvergetelijke ervaring, want het gaat veel verder dan de trainingen en/of de wedstrijden.
Het TT Festival, of ‘de Nacht van Assen’ zoals de TT Nacht in eerste instantie werd genoemd, heeft misschien wel een nog roemruchter verleden dan de TT races zelf. De nacht van de laatste vrijdag op zaterdag in juni en de woensdag- en donderdagavond zijn sfeervolle en passende avonden die onlosmakelijk verbonden zijn met één van de grootste sportevenementen van Nederland.

Meer informatie

DRENTS MUSEUM IN ASSEN

Het Drents Museum werd in 1854 opgericht. Het begon met een simpele kast van voorwerpen. Nu is het uitgegroeid tot een kast van een museum! In 2011 werd het museum uitgebreid met een nieuwe museumvleugel naar ontwerp van de internationaal gerenommeerde architect Erick van Egeraat. Sinds de heropening staat het Drents Museum bekend als een van de belangrijkste trekpleisters van het noorden van Nederland.

Op dit moment is zijn de stukken van Henk Helmantel te bewonderen in het Drents Museum. Deze tentoonstelling is nog tot en met 7 maart 2021 te bezoeken.
In verband met de corona maatregelen is het op dit moment verplicht om vooraf een ticket te reserveren via de website van het Drents Museum.

Meer informatie

WILDLANDS EMMEN

Op steenworpafstand van het hotel vindt u Wildlands Adventure Zoo, een avonturenpark met dieren uit diverse werelddelen. Het park is opgedeeld in de jungle JUNGOLA, het poolgebied NORTICA en de savanne SERENGA. In tegenstelling tot veel andere parken met een zoölogisch thema, die een geografische indeling hanteren, is WILDLANDS ingedeeld naar klimaatzones. Het park bestaat uit in totaal zes ‘themawerelden’, waarvan drie klimaatwerelden. Gasten betreden het park via het Atlas Theater. Dit 15.000 m2 grote en 32 meter hoge complex omvat onder meer congreszalen, horeca en een theatercomplex.

Meer informatie

GEVANGENISMUSEUM VEENHUIZEN

Heeft u wel eens aan de schandpaal gestaan? Een cel van binnen gezien? Op de stoel van de rechter gezeten? In het Gevangenismuseum kan het allemaal. Misdaad en straf zijn van alle tijden, maar de manier waarop we straffen is door de eeuwen heen sterk veranderd. Hier ontdekt u alles over misdaad en straf in Nederland vanaf 1600 tot en met nu. Het museum is gevestigd in een van de oude dwanggestichten die in 1823 door de Maatschappij van Weldadigheid in Veenhuizen zijn gebouwd voor bedelaars en landlopers. Veenhuizen is een bijzonder dorp met een wonderlijke geschiedenis, meer dan honderd rijksmonumenten en vijf gevangenissen die nog steeds in gebruik zijn.

Meer informatie

HUNEBEDCENTRUM BORGER

In het nieuwe Hunebedcentrum in Borger, geleg